Veelgestelde vragen

Volg de volgende stappen:

1. Je stopt met het gebruik van alle producten zoals make-up, foundations en zonnebrandproducten waar een van de volgende ingrediënten op de lijst staat: (mineral oil, paraffine/paraffinum/paraffinum liquidum, microcrystalline wax/cera microcristallina, petrolatum, vaseline, ozokerit/ceresin, dimethicone/cyclomethicone)

2. Je gaat je huid twee keer per dag goed reinigen met de Witlof Cleansing Mousse en Witlof Balancing Toner om de zuurgraad van je huid weer op het juiste niveau te brengen. Als extra reiniging is het goed om eenmaal per week de Witlof Smoothing Peel te gebruiken.

3. Deze manier van reinigen hou je minimaal twee, liefst vier weken vol, zónder het gebruik van een crème of olie. In gemiddeld 28 dagen hebben alle huidcellen in je gezicht zich vernieuwd en in die periode heeft je huid zich ontdaan van de meeste resten van synthetische stoffen, parfums en minerale olie die zich daarvoor in je huid hebben opgeslagen.

De producten van Witlof zijn online verkrijgbaar via de webwinkel van Witlof Skincare en bij een aantal schoonheidssalons, huidtherapeuten en verkooppunten. Kijk voor een verkooppunt bij jou in de buurt op deze pagina: Verkooppunten

Onze verzendkosten zijn €4,99 voor Nederland en Belgie en gratis voor elke bestelling boven de €25 (in Nederland)! Voor Engeland rekenen we €7,99.

Het is mogelijk met iDeal, Mastercard, Visa, Maestro en Paypal te betalen in onze webshop.

Ons doel is om je Witlof producten zo snel mogelijk te leveren. Als je voor 23 uur op een werkdag besteld, wordt die nog dezelfde dag verzonden en kan die de volgende dag al binnen zijn. Als een order in het weekend wordt geplaatst, dan wordt die op maandag verzonden. We streven er in alle gevallen naar naar om je bestelling binnen uiterlijk 5 dagen te leveren. Je ontvangt een track & trace code van DLS, zodra het pakket onze deur heeft verlaten.

De producten van Witlof Skincare zijn niet getest op dieren en daarmee dus dierproefvrij. De huidverzorgingsproducten zijn ook ‘vegan’, ofwel ze zijn vrij van ingrediënten gewonnen uit dode of levende dieren. Wil je precies weten welke stoffen de producten bevatten, en wat ze precies voor je huid doen? Op alle productpagina’s vind je een gedetailleerd overzicht van de gebruikte ingrediënten en hun werking.

Minerale olie is een afgeleide van aardolie en is een vet of was, zoals paraffine, petrolatum of vaseline. Minerale oliën (of soms ‘petroleum derived ingredients’ genoemd) sluiten de huid af en verstoren de natuurlijke vetbalans van de huid. Ook raakt je huid gewend aan producten die minerale olie bevatten en voelt trekkerig en droog aan als je het product niet gebruikt. In dat geval spreekt met ook wel van een ‘paraffineverslaving’ van de huid. Bij lipbalms is dit een bekend fenomeen, maar gezichtsverzorgingsproducten met minerale olie hebben hetzelfde effect.

De kreet “natuurlijk” mogen fabrikanten al op de verpakking zetten als een gering percentage ingrediënten van het product van natuurlijke oorsprong zijn. Wij verkopen alleen producten die 100% natuurlijk zijn en daarvan is alles of een gedeelte biologisch geteeld. De biologische ingrediënten staan op de verpakking vermeld. Als je hierover nog verdere vragen hebt, kun je altijd een mailtje sturen voor meer informatie.

Een droge, vochtarme huid wordt bijvoorbeeld nog wel eens verward met een droog huidtype. Beiden hebben een andere verzorging nodig. Om een goede huidanalyse te kunnen maken raden we je aan om de huiddetox te doen (zie ook: doe de huiddetox). Daarna kun je pas zien wat je huid werkelijk nodig heeft. Onze jarenlange ervaring heeft uitgewezen dat de meeste mensen na de huiddetox een veel minder droge huid hebben en minder of geen crème meer hoeven te gebruiken.

Bij het overstappen van reguliere producten op natuurlijke cosmetica kan de huid soms een reactie geven. Dat komt doordat je huid zich herstelt van het gebruik van minerale oliën en/of synthetische ingrediënten zoals parfum. Dit is een soort ontgiftingsreactie en kan bestaan uit een drogere huid, schilfertjes, een trekkerig gevoel of pukkeltjes. Maak je geen zorgen, het is tijdelijk en vaak merk je ook niets (behalve dat je huid ervan opknapt). Heb je toch twijfels of vragen, stuur dan even een email voor professioneel advies.

Bij het ontwikkelen van Witlof Skincare hebben we gekozen voor uitsluitend plantaardige ingrediënten.

De combinaties van kalmerende bloemenwaters, herstellende oliën en plantenextracten die vitamines en anti-oxidanten leveren, voeden en verzachten je huid, waardoor je huid zichtbaar verbetert.