Veelgestelde vragen

Minerale olie is een afgeleide van aardolie en is een vet of was, zoals paraffine, petrolatum of vaseline. Minerale oliën (of soms ‘petroleum derived ingredients’ genoemd) sluiten de huid af en verstoren de natuurlijke vetbalans van de huid. Ook raakt je huid gewend aan producten die minerale olie bevatten en voelt trekkerig en droog aan als je het product niet gebruikt. In dat geval spreekt met ook wel van een ‘paraffineverslaving’ van de huid. Bij lipbalms is dit een bekend fenomeen, maar gezichtsverzorgingsproducten met minerale olie hebben hetzelfde effect.

De kreet “natuurlijk” mogen fabrikanten al op de verpakking zetten als een gering percentage ingrediënten van het product van natuurlijke oorsprong zijn. Wij verkopen alleen producten die 100% natuurlijk zijn en daarvan is alles of een gedeelte biologisch geteeld. De biologische ingrediënten staan op de verpakking vermeld. Als je hierover nog verdere vragen hebt, kun je altijd een mailtje sturen voor meer informatie.

Een droge, vochtarme huid wordt bijvoorbeeld nog wel eens verward met een droog huidtype. Beiden hebben een andere verzorging nodig. Om een goede huidanalyse te kunnen maken raden we je aan om de huiddetox te doen (zie ook: doe de huiddetox). Daarna kun je pas zien wat je huid werkelijk nodig heeft. Onze jarenlange ervaring heeft uitgewezen dat de meeste mensen na de huiddetox een veel minder droge huid hebben en minder of geen crème meer hoeven te gebruiken.

Bij het overstappen van reguliere producten op natuurlijke cosmetica kan de huid soms een reactie geven. Dat komt doordat je huid zich herstelt van het gebruik van minerale oliën en/of synthetische ingrediënten zoals parfum. Dit is een soort ontgiftingsreactie en kan bestaan uit een drogere huid, schilfertjes, een trekkerig gevoel of pukkeltjes. Maak je geen zorgen, het is tijdelijk en vaak merk je ook niets (behalve dat je huid ervan opknapt). Heb je toch twijfels of vragen, stuur dan even een email voor professioneel advies.

Bij het ontwikkelen van Witlof Skincare hebben we gekozen voor uitsluitend plantaardige ingrediënten.

De combinaties van kalmerende bloemenwaters, herstellende oliën en plantenextracten die vitamines en anti-oxidanten leveren, voeden en verzachten je huid, waardoor je huid zichtbaar verbetert.