fbpx

Voor 22 uur besteld, zelfde werkdag verzonden! Gratis verzending vanaf €40. Gratis huidconsult? Boek hier.

Witlof logo

Weet wat je smeert!

10 maart 2021 | Blog

Witlof Dutch SkincareKen je het gevoel dat je na het douchen zo snel mogelijk een crème op je gezicht wilt smeren? Omdat je huid trekkerig of branderig aanvoelt? Of heb je ook zo’n glimmende T-zone in je gezicht? Dit kan aan je huidverzorgingsproducten! In dit artikel laat Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk je kennis maken met “Weet Wat Je Smeert”.

Dat heeft te maken met minerale oliën, een veelgebruikt ingrediënt in cosmetica. Minerale olie (ook wel paraffine, vaseline of mineral oil genoemd) is een afvalproduct uit de olie-industrie en vaak de basis voor een (niet- of semi-natuurlijke) crème. Helaas, want minerale olie sluit je huid af met een waterdicht laagje, waardoor je huid niets meer kan opnemen of uitscheiden. En laten dat nou twee van de drie belangrijkste functies van je huid zijn.

Het gevolg van het smeren van minerale olie is dat je huid uit haar natuurlijke balans raakt. Ze wordt droger of juist vetter dan ze van nature is, waardoor je huid sneller veroudert of meer verstoppingen krijgt. Maar het allerbelangrijkste nadeel is dat je huid verslaafd raakt aan het gebruik ervan. Dat merk je wanneer je ermee stopt, of bijvoorbeeld na het douchen, voordat je je crème opgesmeerd hebt. Trekkerig, droog, velletjes of juist pukkels kunnen dan ontstaan, waardoor je het liefst gauw weer wilt smeren. Bij gebruikers van lipbalsem is dit al een bekend fenomeen.

Voor een lijstje met ingrediënten die niet gezond zijn om in je huidverzorging te hebben en stoffen die juist je huid verzorgen, beschermen en ondersteunen kun je hier ons lijstje downloaden. 

Maar, als je eenmaal weet wat je smeert, hoe komt je dan van die paraffineverslaving af? Wij raden een huiddetox aan. Lees in ons volgende blog hoe je dat precies doet.

Wil je weten welk product jij nodig hebt? Plan een gratis huidconsult in met Caroline

Read more…

 

Retinol

Retinol

Retinol (of vitamine A) is al een tijdje een superpopulair ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten. Maar wat is retinol nou eigenlijk? En wat doet het voor je huid? In deze blog verteld Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk alles wat je moet weten over...

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend fenomeen. Vooraal in de zomermaanden is de kans op het krijgen van deze vlekjes groter dan normaal. Maar wat is hyperpigmentatie nou eigenlijk? En hoe verzorg je het? Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk legt het uit....

Kim Lammers over Witlof Skincare

Kim Lammers over Witlof Skincare

Kim Lammers, voormalig professioneel hockeyster, was nooit zo bezig met skincare. Totdat ze erachter kwam dat al die uren in de brandende zon op het hockeyveld toch wel voor wat huidschade heeft gezorgd, is ze zich er meer in gaan verdiepen. Welke producten gebruik...