fbpx

Weet wat je smeert!

Witlof Dutch SkincareKen je het gevoel dat je na het douchen zo snel mogelijk een crème op je gezicht wilt smeren? Omdat je huid trekkerig of branderig aanvoelt? Of heb je ook zo’n glimmende T-zone in je gezicht? Dat heeft te maken met minerale oliën, een veelgebruikt ingrediënt in cosmetica.

Minerale olie (ook wel paraffine, vaseline of mineral oil genoemd) is een afvalproduct uit de olie-industrie en vaak de basis voor een (niet- of semi-natuurlijke) crème. Helaas, want minerale olie sluit je huid af met een waterdicht laagje, waardoor je huid niets meer kan opnemen of uitscheiden. En laten dat nou twee van de drie belangrijkste functies van je huid zijn.

Het gevolg van het smeren van minerale olie is dat je huid uit haar natuurlijke balans raakt. Ze wordt droger of juist vetter dan ze van nature is, waardoor je huid sneller veroudert of meer verstoppingen krijgt. Maar het allerbelangrijkste nadeel is dat je huid verslaafd raakt aan het gebruik ervan. Dat merk je wanneer je ermee stopt, of bijvoorbeeld na het douchen, voordat je je crème opgesmeerd hebt. Trekkerig, droog, velletjes of juist pukkels kunnen dan ontstaan, waardoor je het liefst gauw weer wilt smeren. Bij gebruikers van lipbalsem is dit al een bekend fenomeen.

Voor een lijstje met ingrediënten die niet gezond zijn om in je huidverzorging te hebben en stoffen die juist je huid verzorgen, beschermen en ondersteunen kun je hier ons lijstje downloaden. 

Maar, als je eenmaal weet wat je smeert, hoe komt je dan van die paraffineverslaving af? Wij raden een huiddetox aan. Lees in ons volgende blog hoe je dat precies doet.

10% korting op je eerste aankoop? Schrijf je in!

Wij houden ook niet van al die e-mails, geloof ons. Daarom sturen we je alleen een nieuwsbrief als iets écht de moeite waard is. Zoals leuke kortingen of nuttige natural skincare tips.

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens en wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van Witlof Skincare nieuws