fbpx

Champagne! Waarom we Parakers gebruiken in onze Refreshing Eye Cream

Het extract van de Acmella Oleracea plant (ook wel Parakers genoemd) hebben we toegevoegd aan de Witlof Skincare Refreshing Eye Cream. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat je na 28 dagen tweemaal daags gebruik van de crème met dit extract minder diepe lijntjes en kraaienpootjes hebt in de kwetsbare huid rondom de ogen.

Oorspronkelijk komt de Parakers plant uit Zuid Amerika. De bloemknoppen en blaadjes geven een pittige, peperige en verfrissende smaak met een tintelende sensatie op de tong.

Het wordt veel gebruikt om mee te koken, maar buiten de keuken wordt Parakers ook gebruikt voor het licht verdovende effect. Het wordt van oudsher ingezet als een snelle pijnstiller voor kiespijn, hoofdpijn, astma en koorts. Het actieve ingrediënt uit Parakers heet Spilanthol.

Parakers

 

Parakers wordt in het Nederlands ook wel ABC-kruid of Champagneblad genoemd. Die laatste naam refereert aan het tintelende gevoel in de mond als je het eet en de nasmaak van Champagne, een echte belevenis!

 

In het Engels heeft de plant naast Paracress ook de prachtige namen Electric Daisy of Spilanthes, maar ook Toothache plant, omdat het van oudsher gebruikt wordt als pijnstiller bij tand- en kiespijn.

 

Je voelt het niet tintelen bij gebruik van onze Refreshing Eye Cream, maar een gladmakend effect heeft het wel. Probeer het zelf!

10% korting op je eerste aankoop? Schrijf je in!

Wij houden ook niet van al die e-mails, geloof ons. Daarom sturen we je alleen een nieuwsbrief als iets écht de moeite waard is. Zoals leuke kortingen of nuttige natural skincare tips.

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens en wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van Witlof Skincare nieuws