fbpx

Voor 22 uur besteld, zelfde werkdag verzonden! Gratis verzending vanaf €40. Gratis huidconsult? Boek hier.

Witlof logo

Waarom exfoliëren belangrijk is

11 september 2020 | Blog | 0 Reacties

Exfolieren en peel

Helemaal na de zomerperiode is exfoliëren belangrijk. Maar wat is dat nou precies en welke exfoliant kies je nou?

Wat is exfoliëren?

Exfoliëren betekent letterlijk “van blaadjes ontdoen”. Deze “blaadjes” zijn dode huidcellen die samen je bovenste huidlaag vormen, de hoornlaag. Een verdikte hoornlaag vertraagt de aanmaak van nieuwe huidcellen. Ook vermindert het de doorbloeding van de huid en geeft een doffe en vale uitstraling.

Waarom is exfoliëren belangrijk?

Als je deze hoornlaag exfolieert, stimuleer je de doorbloeding. Hierdoor kan je huid daarna de voedingsstoffen uit gezichtsverzorging ook weer optimaal absorberen. Het verwijderen van dode huidcellen heeft een gunstig effect op de huidconditie. Het zorgt voor een zachte en stralende huid.

Peeling of scrub?

Er bestaan twee soorten exfoliant: een scrub en een peeling. Een scrub heeft een korrel die op mechanische wijze door te masseren de dode huidcellen verwijdert. Deze korrels zijn alleen vaak gemaakt van gemalen notenschillen of microplastics. De kans is groot dat deze je huid (of het milieu) beschadigen.

Een natuurlijke peeling bestaat uit (fruit)zuren. Deze zorgen ervoor dat de “lijmstof” tussen de dode huidcellen wordt opgelost en deze loslaten. Je hoeft je huid dus niet te schuren met scherpe korrels. Een natuurlijke peeling beschadigt je huid daarnaast ook niet, in tegenstelling tot een chemische peeling. Ook zijn de huidcellen door de zuren tijdelijk beter in staat om vocht op te nemen en vast te houden. En laat dat nou net zijn waar huidverzorging op is gericht!

Scrubben raden we ten zeerste af. Een regelmatige milde peeling is een goede manier om je hoornlaag zo dun mogelijk te houden. Dit stimuleert de celdeling en doorbloeding. Je huid maakt nieuwe, frisse huidcellen aan die goed gevoed en verzorgd kunnen worden. Het resultaat? Een mooie, schone en stralende huid.

The Witlof Way: exfoliëren met natuurlijke fruitzuren

De Witlof Smoothing Peel bevat fruitzuren van Ananas en Blauwe Bosbes voor een grondig exfoliërend effect. Corallina zeewier is rijk aan magnesium en calcium dat bijdraagt aan het behouden van de hydrolipidenbalans van de huid. Zo verbetert het de soepelheid en vochtigheid van de huid en versterkt het haar barrièrefunctie. Bij regelmatig gebruik zal je huid gladder en zachter aanvoelen. Het verbetert de conditie en structuur van je huid en je krijgt die fantastische glans.

Wij vinden deze Smoothing Peel het best bewaarde beautygeheim voor een egale huid met een prachtige glow. 

Wil je weten hoe jij het beste kan exfoliëren? Plan een gratis huidconsult in met Caroline

Read more…

 

Retinol

Retinol

Retinol (of vitamine A) is al een tijdje een superpopulair ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten. Maar wat is retinol nou eigenlijk? En wat doet het voor je huid? In deze blog verteld Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk alles wat je moet weten over...

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend fenomeen. Vooraal in de zomermaanden is de kans op het krijgen van deze vlekjes groter dan normaal. Maar wat is hyperpigmentatie nou eigenlijk? En hoe verzorg je het? Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk legt het uit....

Kim Lammers over Witlof Skincare

Kim Lammers over Witlof Skincare

Kim Lammers, voormalig professioneel hockeyster, was nooit zo bezig met skincare. Totdat ze erachter kwam dat al die uren in de brandende zon op het hockeyveld toch wel voor wat huidschade heeft gezorgd, is ze zich er meer in gaan verdiepen. Welke producten gebruik...