fbpx

Waarom exfoliëren belangrijk is

Exfolieren en peelHelemaal na de zomerperiode is exfoliëren belangrijk. Maar wat is dat nou precies en welke exfoliant kies je nou?

Exfoliëren betekent letterlijk “van blaadjes ontdoen”. Deze “blaadjes” zijn dode huidcellen die samen je bovenste huidlaag vormen, de hoornlaag. Een verdikte hoornlaag vertraagt de aanmaak van nieuwe huidcellen, vermindert de doorbloeding van de huid en geeft een doffe, vale uitstraling.

Als je deze hoornlaag exfolieert, stimuleer je de doorbloeding en kan je huid daarna de voedingsstoffen uit gezichtsverzorging ook weer optimaal absorberen. Het verwijderen van dode huidcellen heeft daarom een gunstig effect op je huidconditie en zorgt voor een zachte en stralende huid.

Er bestaan twee soorten exfoliant: een scrub en een peeling. Een scrub heeft een korrel die op mechanische wijze door te masseren de dode huidcellen verwijdert. Deze korrels zijn alleen vaak gemaakt van gemalen notenschillen of microplastics en de kans is groot dat deze je huid (of het milieu) beschadigen.

Een natuurlijke peeling bestaat uit (fruit)zuren, die ervoor zorgen dat de “lijmstof” tussen de dode huidcellen wordt opgelost en deze loslaten. Je hoeft je huid dus niet te schuren met scherpe korrels. Naast het feit dat een natuurlijk peeling je huid niet beschadigt (we hebben het hier natuurlijk niet over een heftige, chemische peeling), heeft deze nog een ander voordeel. Door de zuren zijn de huidcellen tijdelijk beter in staat om vocht op te nemen en vast te houden. En laat dat nou net zijn waar huidverzorging op is gericht!

Scrubben raden we ten zeerste af, helemaal bij een huid die gevoelig is of last heeft van couperose, acne, eczeem of rosacea. Een regelmatige milde peeling is een fantastische manier om je hoornlaag zo dun mogelijk te houden waardoor de celdeling en doorbloeding wordt gestimuleerd. Je huid maakt nieuwe, frisse huidcellen die goed gevoed en verzorgd kunnen worden en een mooie, schone en stralende huid geven.

De Witlof Smoothing Peel bevat fruitzuren van Ananas en Blauwe Bosbes voor een grondig exfoliërend effect. Corallina zeewier is rijk aan magnesium en calcium dat bijdraagt aan het behouden van de hydrolipidenbalans van de huid. Zo verbetert het de soepelheid en vochtigheid van de huid en versterkt het haar barrièrefunctie. Bij regelmatig gebruik zal je huid gladder en zachter aanvoelen, verbetert de conditie en structuur van je huid en krijg je die fantastische glans.

Wij vinden deze Smoothing Peel het best bewaarde beautygeheim voor een egale huid met een prachtige glow. 

 

10% korting op je eerste aankoop? Schrijf je in!

Wij houden ook niet van al die e-mails, geloof ons. Daarom sturen we je alleen een nieuwsbrief als iets écht de moeite waard is. Zoals leuke kortingen of nuttige natural skincare tips.

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens en wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van Witlof Skincare nieuws