fbpx

Waarom een huiddetox?

huid detox

Je huid is verslaafd.

Misschien heb je soms dat je huid trekkerig aanvoelt, bijvoorbeeld na het douchen. Of wordt je huid heel droog als je even niets opsmeert. Dan is het hoog tijd voor een ‘reset van je huid’ oftewel een huiddetox!

Er zijn stoffen in huidverzorgingsproducten waar je huid verslaafd aan raakt. Dat wil zeggen, als je ze even niet gebruikt gaat je huid reageren, bijvoorbeeld met droogte of juist puistjes. Ook kan het zijn dat je huid afhankelijk of lui is geworden door het gebruik van bepaalde producten.

De meest voorkomende verslavende stof is minerale olie. Door dit type vet te vaak te smeren, krijg je een afsluitende laag op je huid, maakt je huid minder talg aan en raakt uit balans. Je huid veroudert dan juist sneller.

Niet alleen minerale oliën, maar ook andere stoffen zoals synthetische parfums of bepaalde conserveringsmiddelen hebben een negatief effect op de conditie van je huid.

Het resultaat

Een reset kan ontzettend veel verbetering brengen in je huidconditie. De huid vernieuwt zichzelf en stoffen die afsluiten en verslavend werken zoals siliconen of minerale oliën, maar ook andere (synthetische) stoffen die zich in je huid hebben opgeslagen, raak je kwijt. Je huid gaat weer ademen, kan weer voedingsstoffen opnemen en je talgproductie optimaliseert, waardoor je huid minder droog wordt of juist minder vet. Ook zal je merken dat je geen trekkerig gevoel of t-zone effect meer hebt, je huid komt terug in balans.

Wil je ook de Witlof Huid Detox proberen? Lees hier hoe je dat doet en hoe wij je met persoonlijk advies en begeleiding daarbij kunnen helpen.

10% korting op je eerste aankoop? Schrijf je in!

Wij houden ook niet van al die e-mails, geloof ons. Daarom sturen we je alleen een nieuwsbrief als iets écht de moeite waard is. Zoals leuke kortingen of nuttige natural skincare tips.

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens en wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van Witlof Skincare nieuws