fbpx

Voor 22 uur besteld, zelfde werkdag verzonden! Gratis verzending vanaf €40. Gratis huidconsult? Boek hier.

Witlof logo

Doe de Witlof Huid detox

5 oktober 2021 | Blog | 0 Reacties

Je huid is verslaafd.

Misschien heb je soms dat je huid trekkerig aanvoelt, bijvoorbeeld na het douchen. Of wordt je huid heel droog als je even niets opsmeert. Dan is het hoog tijd voor een ‘reset van je huid’ oftewel een huiddetox!

Er zijn stoffen in huidverzorgingsproducten waar je huid verslaafd aan raakt. Dat wil zeggen, als je ze even niet gebruikt gaat je huid reageren, bijvoorbeeld met droogte of juist puistjes. Ook kan het zijn dat je huid afhankelijk of lui is geworden door het gebruik van bepaalde producten.

De meest voorkomende verslavende stof is minerale olie. Door dit type vet te vaak te smeren, krijg je een afsluitende laag op je huid, maakt je huid minder talg aan en raakt uit balans. Je huid veroudert dan juist sneller.

Niet alleen minerale oliën, maar ook andere stoffen zoals synthetische parfums of bepaalde conserveringsmiddelen hebben een negatief effect op de conditie van je huid.

Het resultaat

Een reset kan ontzettend veel verbetering brengen in je huidconditie. De huid vernieuwt zichzelf en stoffen die afsluiten en verslavend werken zoals siliconen of minerale oliën, maar ook andere (synthetische) stoffen die zich in je huid hebben opgeslagen, raak je kwijt. Je huid gaat weer ademen, kan weer voedingsstoffen opnemen en je talgproductie optimaliseert, waardoor je huid minder droog wordt of juist minder vet. Ook zal je merken dat je geen trekkerig gevoel of t-zone effect meer hebt, je huid komt terug in balans.

De Witlof Huid Detox zorgt ervoor dat je huid zichzelf reinigt, zich ontdoet van schadelijke stoffen in de bovenste lagen van je huid en haar balans weer terugvindt.

How to: De Witlof Huid Detox

 1. Stoppen met crèmes

  Je stopt met het gebruik van alle producten (dus ook make-up, foundations en zonnebrandproducten) waar een van de volgende ingrediënten op de inci-lijst staat:
  • mineral oil, minerale olie, petrolatum, vaseline, paraffine, paraffinum (liquidum), cera microcristallina, ozokerit/ceresin
  • dimethicone/cyclomethicone 
  • methyl-, ethyl-, butyl- of propylparabenen
  • parfum (synthetisch)
  • PEG

 2. Twee keer per dag reinigen, één keer per week peel

  Je gaat je huid twee keer per dag goed reinigen met de Cleansing Mousse of Milk en sprayt daarna de Balancing Toner op je gezicht om de zuurgraad van je huid weer op het juiste niveau te brengen. Als extra reiniging is het goed om eenmaal per week de Smoothing Peel te gebruiken.

 3. Na 4 weken weer in balans!

  Deze manier van reinigen hou je minimaal twee, maar het liefst vier weken vol, zónder het gebruik van een crème of olie. In gemiddeld 28 dagen hebben alle huidcellen in je gezicht zich vernieuwd en in die periode heeft je huid zich ontdaan van de meeste resten van synthetische stoffen, parfums en minerale oliën.

  De eerste paar dagen zal je misschien een trekkerig gevoel kunnen hebben, of kunnen bultjes, puistjes of juist droge plekjes of schilfertjes ontstaan. Schrik hier niet van, maar geef je huid de tijd en je zult zien dat ze langzaam weer in haar natuurlijke balans komt.

Persoonlijke begeleiding

Het doen van de Huid Detox klinkt misschien heftig, maar met de juiste begeleiding is het een peuleschil. We helpen je hier graag mee. Bij aanschaf van de De Detox Set nemen contact met je op om voor een gratis persoonlijk intakegesprek. Tijdens het gesprek leggen we alles nog een keer uit, welke producten je wanneer gebruikt en hoe. Maar ook wat je kunt verwachten op basis van jouw huidtype.

Na een week of drie (of zoveel eerder of later als jij wilt) plannen we een tweede gesprek voor coaching of persoonlijk advies. Loop je ergens tegen aan? Hoe gaat het met je huid? Vind je het moeilijk, of gaat het juist vanzelf? Ook bespreken we wat je het beste kan doen als je klaar bent met de Huid Detox, dit is namelijk per persoon verschillend. En een persoonlijk advies is wat ons betreft altijd het beste!

Verder bieden we je ook 10% korting aan op de eerste aankoop van producten na de Detox. Na ons adviesgesprek is het niet zo moeilijk meer om te bepalen wat je huid echt nodig heeft. Meestal is dat veel minder dan je denkt en is je huid vooral zelf weer lekker bezig!

Je huid zal gezonder en schoner zijn dan voor de Detox en beter functioneren. Daardoor glanst en straalt ze, want een gezonde huid is een stralende huid!

Read more…

 

Natuurlijke zonnefilters : zinkoxide

Natuurlijke zonnefilters : zinkoxide

Het is bijna tijd voor zon, zee en strand. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je gezonde natural skin, is het belangrijk om regelmatig in te smeren met een natuurlijke zonbeschermingscrème. Maar wat is natuurlijke zonbescherming nou eigenlijk? En wat zijn de...

Parfum in skincare

Parfum in skincare

Bij de stoffen in huidverzorging die je beter kan vermijden, wordt parfum niet altijd meteen genoemd. Terwijl synthetische parfums de nummer 1 veroorzaker zijn van allergische huidreacties en ruim een op de vier volwassenen een huidallergie heeft. Een...