fbpx

Voor 22 uur besteld, zelfde werkdag verzonden! Gratis verzending vanaf €40. Gratis huidconsult? Boek hier.

Witlof logo

Rozenbottelzaadolie, het natuurlijke middel voor een gezonde, betere huid

11 februari 2022 | Blog | 0 Reacties

Rozenbottelolie is het voornaamste ingrediënt in het Witlof Regenerating Oil Serum. Rozenbottelolie, of rozenbottelzaadolie, is een fantastisch, super werkzaam natuurlijk middel voor een gezonde, betere huid.

Rozenbottelzaadolie vermindert rimpelvorming en zorgt dat ondiepe rimpels gladder worden. Ook worden pigmentvlekken lichter, vermindert de olie littekens en striae en ziet de huid over het geheel frisser uit.  Dit is vastgesteld bij een vroegtijdig verouderde huid, bijvoorbeeld door zonbeschadiging.

Waar komt het vandaan?

Rozenbottels zijn de vruchten van een rozenstruik (de Egelantier) waarvan de beste exemplaren in Zuid-Amerika (Rosa Mosqueta) of Zuid-Afrika (Rosa Canina) groeien.

rozenbottelzaad tegen huidveroudering

De Rozenbottelolie die Witlof gebruikt in haar producten is afkomstig uit Zuid-Afrika.

De rozenbottels bevatten enorm veel vitamine C en de olie wordt geperst uit de zaadjes van deze vruchten. De olie bevat veel pro-vitamine A, ook wel bèta-caroteen genoemd, een plantaardige variant. Het lichaam zet de olie om in Vitamine A en kan daarom niet tot toxische hoeveelheden in het lichaam leiden. Hierdoor helpt rozenbottelzaadolie je aan een beter huidconditie.

De vruchten worden geperst waaruit olie voortkomt. Ongeraffineerd heeft de olie een warme, aardse geur en een oranje gloed. De olie stimuleert bijvoorbeeld ook de aanmaak van elastine en collageen.

Hoe werkt het?

Een klein beetje is al genoeg voor je huid. Je maakt 2-3 druppels olie warm tussen je vingers en je kunt je hele gezicht en decolleté ermee insmeren. De olie absorbeert het beste het als je het eventjes laat intrekken op een schone huid na de Cleansing Mousse, Smoothing Peel en Balancing Toner. Daarna gebruik je de Nourishing Facial Cream om de olie vast te houden en in te laten werken. Doe dit ’s ochtends en ’s avonds en na een aantal weken zie je dat je huidstructuur verbetert.

Dus wil je een frissere, egalere, gladdere huid zonder oneffenheden? Probeer dan het Witlof Skincare Regenerating Oil Serum en ervaar het fenomenale effect van rozenbottelzaadolie ook voor jouw huid!

Wil je weten welk product jij nodig hebt? Plan een gratis huidconsult in met Caroline

Read more…

 

Retinol

Retinol

Retinol (of vitamine A) is al een tijdje een superpopulair ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten. Maar wat is retinol nou eigenlijk? En wat doet het voor je huid? In deze blog verteld Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk alles wat je moet weten over...

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend fenomeen. Vooraal in de zomermaanden is de kans op het krijgen van deze vlekjes groter dan normaal. Maar wat is hyperpigmentatie nou eigenlijk? En hoe verzorg je het? Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk legt het uit....

Kim Lammers over Witlof Skincare

Kim Lammers over Witlof Skincare

Kim Lammers, voormalig professioneel hockeyster, was nooit zo bezig met skincare. Totdat ze erachter kwam dat al die uren in de brandende zon op het hockeyveld toch wel voor wat huidschade heeft gezorgd, is ze zich er meer in gaan verdiepen. Welke producten gebruik...