fbpx

Rozenbottelzaadolie, het natuurlijke middel voor een gezonde, betere huid

Rozenbottelolie is het voornaamste ingrediënt in het Witlof Regenerating Oil Serum. Rozenbottelolie, of rozenbottelzaadolie, is een fantastisch, super werkzaam natuurlijk middel tegen huidveroudering.

Rozenbottelzaadolie vermindert rimpelvorming en zorgt dat ondiepe rimpels gladder worden. Ook worden pigmentvlekken lichter, vermindert de olie littekens en striae en ziet de huid over het geheel frisser uit.  Dit is vastgesteld bij een vroegtijdig verouderde huid, bijvoorbeeld door zonbeschadiging.

Waar komt het vandaan?

Rozenbottels zijn de vruchten van een rozenstruik (de Egelantier) waarvan de beste exemplaren in Zuid-Amerika (Rosa Mosqueta) of Zuid-Afrika (Rosa Canina) groeien.

De Witlof Rozenbottel komt uit Zuid-Afrika.rozenbottelzaad tegen huidveroudering

De rozenbottels bevatten enorm veel vitamine C en de olie wordt geperst uit de zaadjes van deze vruchten. De olie bevat veel pro-vitamine A, ook wel bèta-caroteen genoemd. Dit is een plantaardige variant, een voorloper van vitamine A, die door het lichaam in vitamine A omgezet wordt (en daarom niet tot toxische hoeveelheden in het lichaam kan leiden).

De tientallen kleine zaadjes die in de vruchten zitten worden geperst voor de olie. Ongeraffineerd heeft de olie een warme, aardse geur en een oranje gloed. De olie stimuleert bijvoorbeeld ook de aanmaak van elastine en collageen.

Hoe werkt het?

Een klein beetje is al genoeg voor je huid. Je maakt 2-3 druppels olie warm tussen je vingers en je kunt je hele gezicht en decolleté ermee insmeren. Het beste werkt het als je het eventjes laat intrekken op een schone huid (na de Cleansing Mousse, Smoothing Peel en Balancing Toner) zodat het maximaal geabsorbeerd wordt. Daarna gebruik je de Nourishing Facial Cream om de olie vast te houden en in te laten werken. Doe dit ’s ochtends en ’s avonds en na een aantal weken zie je dat je huidstructuur verbetert.

Dus wil je een frissere, egalere, gladdere huid zonder oneffenheden? Probeer dan het Witlof Skincare Regenerating Oil Serum en ervaar het fenomenale effect van rozenbottelzaadolie ook voor jouw huid!

10% korting op je eerste aankoop? Schrijf je in!

Wij houden ook niet van al die e-mails, geloof ons. Daarom sturen we je alleen een nieuwsbrief als iets écht de moeite waard is. Zoals leuke kortingen of nuttige natural skincare tips.

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens en wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van Witlof Skincare nieuws