fbpx

Voor 22 uur besteld, zelfde werkdag verzonden! Gratis verzending vanaf €40. Gratis huidconsult? Boek hier.

Witlof logo

Retinol

29 juni 2022 | Blog | 0 Reacties

Retinol (of vitamine A) is al een tijdje een superpopulair ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten. Maar wat is retinol nou eigenlijk? En wat doet het voor je huid? In deze blog verteld Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk alles wat je moet weten over retinol.

Wat is retinol?

Er zijn verschillende vormen van vitamine A en samen heten deze retinoïden. Retinol is er een van en is o.a. een antioxidant. Het staat vast dat Vitamine A voordelen heeft voor de huid, het werkt tegen rimpels, boost de collageenproductie, werkt goed tegen acné en vermindert pigmentatie. De oorzaak? Vitamine A zorgt voor een sterke vernieuwing van de huid.

Maar waarom grijpt niet iedereen massaal naar vitamine A producten? Omdat deze voordelen alleen optreden bij het gebruik van hoge concentraties retinol en die kun je enkel op recept krijgen. En dat is niet voor niets, want retinol is sterk irriterend in zulke concentraties en er kunnen bijwerkingen optreden die je moet voorkomen. 

Natuurlijk vs. synthetisch?

Er is alleen een groot verschil tussen natuurlijke vitamine A en synthetische retinol. Planten, fruit en groenten, bonen en andere natuurlijke bronnen zijn de voornaamste zijn goede Vitamine A bronnen. Wij gebruiken in onze Witlof Skincare producten bijvoorbeeld pro-vitamine A, oftewel bèta caroteen. Dit wordt gewonnen uit oranje fruit en groenten, zoals zoete aardappel en wortels waardoor ze hun oranje kleur krijgen, maar ook boerenkool en spinazie bevatten bèta caroteen. Het fijne aan deze natuurlijke pro-vitamine A, is dat het door het lichaam zelf wordt omgezet in vitamine A. Zodra toxische concentraties bereikt zullen worden, stopt je lichaam zelf met het omzettingsproces. 

Synthetisch retinol wordt gemaakt door middel van een chemisch proces en kunnen dus ook chemische stoffen met zich meedragen die je eigenlijk liever niet op je huid wilt hebben. Daarnaast is een synthetisch gewonnen retinol eigenlijk ook te krachtig voor de huid. Deze kan dus schadelijk voor je zijn in grote hoeveelheden.

The Witlof Way

Witlof Skincare maakt gebruik van de natuurlijke pro-vitamine A, bèta caroteen. Onze huidvernieuwende producten, zoals de Smoothing Peel, Refreshing Eye Cream, Nourishing Facial Cream en Balancing Toner bevatten allemaal pro-vitamine A, gewonnen uit gemberextract.

Wil je meer weten over vitamine A? Of ben je benieuwd welke producten voor jou geschikt zijn? Plan een gratis huidconsult in met onze huidexpert Caroline

Read more…

 

Rosacea

Rosacea

Meestal zijn het vrouwen die last hebben van een rode, pijnlijke huid met bultjes. Soms wordt er zelfs een diagnose gesteld: rosacea. Maar wat is het eigenlijk? En hoe ga je er het beste mee om? Rosacea is een huidaandoening waarbij de huid chronisch ontstoken is. De...

Vitamine C

Vitamine C

Vitamine C is super populair. Zowel het lichaam als de huid heeft dit nodig om gezond te kunnen zijn. Maar wat is het nou eigenlijk? En wat doet het precies? Witlof Skincare Huidexpert Caroline van Eeuwijk legt het uit. Wat is Vitamine C? Vitamine C is een antioxidant...

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend fenomeen. Vooraal in de zomermaanden is de kans op het krijgen van deze vlekjes groter dan normaal. Maar wat is hyperpigmentatie nou eigenlijk? En hoe verzorg je het? Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk legt het uit....