fbpx

Onze Witlof Cleansing Mousse is verpakt in bioplastic!

Zo gepassioneerd als we zijn over skincare, zijn we ook over het minimaliseren van onze carbon footprint. 

Voor onze verpakkingen, hebben we voor een combinatie van glas en plastic gekozen. Glas is goed recyclebaar, maar is zwaarder om te vervoeren en daarmee meer CO2-uitstoot. Plastic is niet altijd recyclebaar en belandt te vaak op plekken waar het niet hoort, zoals in de oceaan. Daarom hebben we gekozen voor plastic verpakkingen die recyclebaar zijn. En met onze Cleansing Mousse gaan we nog een stap verder. Deze is gemaakt van bioplastic! 

Maar, bioplastic, wat is dat nou precies? Normaal plastic wordt gemaakt van aardolie, bioplastic wordt gemaakt van ethanol, dat in dit geval voor 100% wordt gewonnen uit suikerriet. Door het gebruik van suikerriet wordt o.a. de uitstoot van CO2 (de carbon footprint) verkleind en het milieu minder belast. Het scheelt 36% CO2-uitstoot bij de productie van deze fles vergeleken met een normale. Hiermee hebben wij de eerste duurzame fles die een schuimpompje heeft! Veel wensen die we hebben ten aanzien van onze verpakkingen zijn nog niet haalbaar, maar samen met onze verpakkingsleveranciers streven wij naar volledige bioplastic verpakkingen in 2025. En tot die tijd, lekker recyclen!

10% korting op je eerste aankoop? Schrijf je in!

Wij houden ook niet van al die e-mails, geloof ons. Daarom sturen we je alleen een nieuwsbrief als iets écht de moeite waard is. Zoals leuke kortingen of nuttige natural skincare tips.

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens en wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van Witlof Skincare nieuws