fbpx

Voor 22 uur besteld, zelfde werkdag verzonden! Gratis verzending vanaf €40. Gratis huidconsult? Boek hier.

Witlof logo

Natuurlijke zonnefilters : zinkoxide

22 april 2022 | Blog | 0 Reacties

Het is bijna tijd voor zon, zee en strand. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je gezonde natural skin, is het belangrijk om regelmatig in te smeren met een natuurlijke zonbeschermingscrème. Maar wat is natuurlijke zonbescherming nou eigenlijk? En wat zijn de voordelen hiervan? Onze Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk legt het uit.

Waarom natuurlijke zonnefilters?

Natuurlijke zonbescherming bevat geen chemische zonnefilters, maar wordt gemaakt op basis van de minerale filters zinkoxide of titaniumdioxide, die meestal samen worden gebruikt. Zinkoxide is een hele goede filter omdat het de UV-straling weerkaatst en de straling niet in de huid doordringt.

Zinkoxide wordt verkregen door het verbranden van het mineraal zink, maar ook door thermische ontleding van de bestanddelen zinkhydroxide, zinkcarbonaat en zinknitraat. Het werkt tegen zowel UVA- als UVB-straling, dus perfect voor een optimale bescherming.

De Voordelen

Waar een standaard zonnebrand met chemische filters vaak uitdrogende minerale oliën bevat, parfums die kunnen reageren met zonlicht en de filters soms zelfs giftig zijn, vormt een natuurlijke zonnebrandcrème met zinkoxide een onschadelijke barrière op de huid. Recente studies laten ook zien dat chemische zonnefilters jeuk en eczeem op de huid kunnen veroorzaken, waar een natuurlijk filter in een zonnecrème dat niet doet (NCBI – WWW Error Blocked Diagnostic, 2003).

Echter, een natuurlijk filter kan een witte waas achterlaten op de huid. Veel huidverzorgingsmerken kiezen er daarom voor om nano-technologie te gebruiken om van het witte effect af te komen. Witlof Skincare lost het op een andere manier op. Er zijn tegenwoordig verschillende technieken ontwikkeld om op andere manieren het effect van de witte waas tegen te gaan, zonder het gebruik van nano-technologie.

Tot slot, maar absoluut niet onbelangrijk, is het feit dat het inmiddels verboden is in sommige delen van de wereld om chemische zonnefilters te gebruiken, omdat het de koraalbedden in de oceaan aantast. Natuurlijke zonnefilters zoals zinkoxide zijn onschadelijk voor de koraalriffen en overal veilig te gebruiken. Reef-safe noemen we dat ;).

De Witlof Skincare-manier

Witlof Skincare biedt verschillende natuurlijke zonbeschermingsproducten met een hoge UVA- en UVB-beschermingsfactor 30. De producten beschermen niet alleen de huid maar voeden en verzorgen daarnaast ook intensief met vitaminen, antioxidanten en bijvoorbeeld hyaluronzuur. Ze zijn 100% natuurlijk, reef-safe en vrij van nanodeeltjes. Om jouw huidroutine in de zomer helemaal compleet te maken. Celebrate natural beauty!

Wil je weten welk product jij nodig hebt? Plan een gratis huidconsult in met Caroline

NCBI – WWW Error Blocked Diagnostic. (2003). pubmed.gov. Geraadpleegd op 22 april 2022, van https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14744420/ 

Read more…

 

Parfum in skincare

Parfum in skincare

Bij de stoffen in huidverzorging die je beter kan vermijden, wordt parfum niet altijd meteen genoemd. Terwijl synthetische parfums de nummer 1 veroorzaker zijn van allergische huidreacties en ruim een op de vier volwassenen een huidallergie heeft. Een...

Doe de Witlof Huid detox

Doe de Witlof Huid detox

Je huid is verslaafd. Misschien heb je soms dat je huid trekkerig aanvoelt, bijvoorbeeld na het douchen. Of wordt je huid heel droog als je even niets opsmeert. Dan is het hoog tijd voor een ‘reset van je huid’ oftewel een huiddetox! Er zijn stoffen in...