fbpx

Voor 22 uur besteld, zelfde werkdag verzonden! Gratis verzending vanaf €40. Gratis huidconsult? Boek hier.

Witlof logo

Hyperpigmentatie

24 juni 2022 | Blog | 0 Reacties

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend fenomeen. Vooraal in de zomermaanden is de kans op het krijgen van deze vlekjes groter dan normaal. Maar wat is hyperpigmentatie nou eigenlijk? En hoe verzorg je het? Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk legt het uit.

Wij van Witlof Skincare vinden dat elke huid uniek is en dat moet gevierd worden. Wij vinden het belangrijk om je te leren hoe je goed voor je hyperpigmentatie zorgt, met als resultaat happy and healthy skin!

Wat is hypergpigmentatie?

Hyperpigmentatie (of pigmentvlekken) wordt veroorzaakt door het ophopen van melaninecellen in de huid, de cellen die zorgen voor jouw zongebruinde huid in de zomer.  Dit kan gebeuren als gevolg van onder andere hormonale veranderingen, aangeboren huidaandoeningen of door. zonschade.

Hoe te verzorgen?

Om je pigmentvlekken te verzorgen kan je verschillende dingen doen:

  1. Het smeren van een goede natuurlijke zonnebrandfactor, zoals de Nourishing Day Cream SPF 30 of Tinted Day Cream SPF30, is de belangrijkste preventie tegen het ontstaan van hyperpigmentatie.
  2. Het gebruik van een fruitzuurpeeling, zoals de Smoothing Peel helpt, maar vergeet niet je huid dan heel goed te beschermen tegen de zon. 
  3. Vitamine C is een goede remedie tegen hyperpigmentatie. Ingredienten als appel water en rozenbottelzaadolie hebben hetzelfde effect. Een spritz van de Balancing Toner of een druppeltje Regenerating Oil Serum helpen om op lange termijn pigmentatie te verminderen.

Maar… geduld is een schone zaak. Pigmentvlekken kunnen absoluut vervagen met de juiste aanpak, maar dat gaat niet van de een op andere dag. 

Nog een keer alle informatie op een rijtje? Kijk de video hieronder

Ask Witlof: Hyperpigmentatie

Meer weten over pigmentatie en hoe je het moet verzorgen? Plan een gratis huidconsult in met Caroline

Read more…

 

Rosacea

Rosacea

Meestal zijn het vrouwen die last hebben van een rode, pijnlijke huid met bultjes. Soms wordt er zelfs een diagnose gesteld: rosacea. Maar wat is het eigenlijk? En hoe ga je er het beste mee om? Rosacea is een huidaandoening waarbij de huid chronisch ontstoken is. De...

Vitamine C

Vitamine C

Vitamine C is super populair. Zowel het lichaam als de huid heeft dit nodig om gezond te kunnen zijn. Maar wat is het nou eigenlijk? En wat doet het precies? Witlof Skincare Huidexpert Caroline van Eeuwijk legt het uit. Wat is Vitamine C? Vitamine C is een antioxidant...

Retinol

Retinol

Retinol (of vitamine A) is al een tijdje een superpopulair ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten. Maar wat is retinol nou eigenlijk? En wat doet het voor je huid? In deze blog verteld Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk alles wat je moet weten over...