fbpx

Het verschil tussen ‘natuurlijk’ en ‘biologisch’

natuurlijk-en-biologischDe term ‘natuurlijk’ mogen fabrikanten al op de verpakking zetten van hun huidverzorging als een gering percentage van het product van natuurlijke oorsprong is. Dat zegt alleen niets over de rest van de ingrediënten die gebruikt worden in het product. Stel je voor, een enkele druppel olijfolie maakt iets een product waarop staat ‘met natuurlijke ingrediënten’, terwijl die druppel natuurlijke olijfolie zwemt in de vloeibare paraffine. Goed voor je huid? Wij denken van niet.

Het heeft de voorkeur om biologische ingrediënten te gebruiken in producten, omdat die schoon zijn geteeld, zonder meststoffen en pesticiden. Deze stoffen belanden soms in de extracten van een plant (vaak de olie) en zo in je product en dat willen we natuurlijk liever niet. 

Witlof heeft alleen producten die 100% natuurlijk en plantaardig zijn en van die natuurlijke ingrediënten is alles of een gedeelte van biologische teelt. We hebben alleen (nog) geen keurmerk (zoals bijvoorbeeld Ecocert) omdat dat simpelweg te kostbaar is. Wij zeggen ‘weet wat je smeert’ en zorg dat je zelf de ingrediëntenlijst op je product kan checken, dan weet je snel genoeg hoe schoon, natuurlijk of biologisch het daadwerkelijk is. Je kunt hiervoor ons lijstje gebruiken met namen van ingrediënten dat je hier kan downloaden.

10% korting op je eerste aankoop? Schrijf je in!

Wij houden ook niet van al die e-mails, geloof ons. Daarom sturen we je alleen een nieuwsbrief als iets écht de moeite waard is. Zoals leuke kortingen of nuttige natural skincare tips.

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens en wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van Witlof Skincare nieuws