fbpx

Voor 22 uur besteld, zelfde werkdag verzonden! Gratis verzending vanaf €40. Gratis huidconsult? Boek hier.

Witlof logo

De voordelen van parakers

24 maart 2021 | Blog | 0 Reacties

Het extract van de Acmella Oleracea plant (ook wel Parakers genoemd) hebben we toegevoegd aan de Witlof Skincare Refreshing Eye Cream. Maar wat zijn de voordelen van deze plant? Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat je na 28 dagen tweemaal daags gebruik van de crème met dit extract minder diepe lijntjes en kraaienpootjes hebt in de kwetsbare huid rondom de ogen.

Oorsprong

Oorspronkelijk komt de Parakers plant uit Zuid Amerika. De bloemknoppen en blaadjes geven een pittige, peperige en verfrissende smaak met een tintelende sensatie op de tong.

Het wordt veel gebruikt om mee te koken, maar buiten de keuken wordt Parakers ook gebruikt voor het licht verdovende effect. Het wordt van oudsher ingezet als een snelle pijnstiller voor kiespijn, hoofdpijn, astma en koorts. Het actieve ingrediënt uit Parakers heet Spilanthol.

Parakers

De Nederlands benaming van parakers is ABC-kruid of Champagneblad. Die laatste naam refereert aan het tintelende gevoel in de mond als je het eet en de nasmaak van Champagne, een echte belevenis!

De Engelse benaming van de plant is Paracress, maar ook de prachtige namen Electric Daisy Spilanthes of Toothache plant. Men gebruikte de plant vroeger als pijnstiller bij tand- en kiespijn.

Je voelt het niet tintelen bij gebruik van onze Refreshing Eye Cream, maar een gladmakend effect heeft het wel. Probeer het zelf!

Wil je weten welk product jij nodig hebt? Plan een gratis huidconsult in met Caroline

Read more…

 

Retinol

Retinol

Retinol (of vitamine A) is al een tijdje een superpopulair ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten. Maar wat is retinol nou eigenlijk? En wat doet het voor je huid? In deze blog verteld Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk alles wat je moet weten over...

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend fenomeen. Vooraal in de zomermaanden is de kans op het krijgen van deze vlekjes groter dan normaal. Maar wat is hyperpigmentatie nou eigenlijk? En hoe verzorg je het? Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk legt het uit....

Kim Lammers over Witlof Skincare

Kim Lammers over Witlof Skincare

Kim Lammers, voormalig professioneel hockeyster, was nooit zo bezig met skincare. Totdat ze erachter kwam dat al die uren in de brandende zon op het hockeyveld toch wel voor wat huidschade heeft gezorgd, is ze zich er meer in gaan verdiepen. Welke producten gebruik...